RENAULT SPORT FORMULA ONE TEAM: П'ЯТЕ МІСЦЕ ЗА СКЛАДНОЇ ПОГОДИ

Renault Sport Formula One Team з радістю підтверджує, що Данієль Ріккардо виступатиме за команду з 2019 року. Його партнером залишиться Ніко Хюлькенберг.

У наступних двох сезонах 29-річний Данієль з австралійського Перта стане пілотом команди Renault Sport Formula One Team.

Данієль виграв сім Гран-прі і 29 разів піднімався на подіум. Його знайомство з Renault відбулося в молодших серіях Renault в 2007-2011 роках, а з 2014 року він виступає у Formula-1 на болідах з двигунами Renault.

 Жером Столь, президент Renault Sport Racing:

«Renault вирішила повернутися у Formula-1, щоб боротися за чемпіонський титул. Підписання контракту з Данієлем Ріккардо - це унікальна можливість, що наближає Групу Renault до цієї мети, і її не можна було упустити. Ми вітаємо Данієля в нашій команді, яка все ще перебуває в процесі становлення, але відчуває себе як ніколи вмотивованою».

Сіріль Абітбуль, керуючий директор Renault Sport Racing:

«Поява Данієля в команді підкреслює наше прагнення прискорити перехід до вищої ліги. А ще це визнання наших успіхів за останні два з половиною сезони. Безперечний талант і харизма Данієля стануть величезним бонусом для команди, ми повинні виправдати його довіру і підготувати кращий болід. З великим задоволенням вітаємо Данієля в нашій швидко прогресуючій команді в новому сезоні».

Данієль Ріккардо:

«Напевно, це було одне з найскладніших рішень в моїй кар'єрі. Але я подумав, що настав час прийняти новий виклик. Я розумію, що багато ще треба зробити для того, щоб команда Renault змогла досягти своєї мети - змагатися на найвищому рівні. Але я був вражений їх прогресом всього за два роки і знаю, що кожен раз, коли вони беруть участь в спорті, вони неодмінно виграють. Я сподіваюся, що зможу допомогти їм в цій справі і зробити свій вклад на трасі і поза нею».

Про групу Renault

Група Renault виробляє автомобілі з 1898 р. Сьогодні це транснаціональна група, яка об'єднує кілька марок, яка продала майже 3,76 млн автомобілів в 134 країнах в 2017 р. Група має 36 виробничих майданчиків, 12 700 точок продажів і більше 180 000 співробітників. Для того, щоб відповідати серйозним технологічним вимогам майбутнього і продовжувати свою стратегію прибуткового зростання, Група зосереджується на міжнародному зростанні і забезпеченні взаємодоповнюваності п'яти своїх марок (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine і LADA), розвитку електричного транспорту та співробітництву з Nissan і Mitsubishi . Повернувшись в Formula-1 зі своєю заводською командою і активно беручи участь в Formula-E, Renault демонструє, що вважає автоспорт важливим фактором розвитку інновацій та розширення пізнаваності марки.